top of page
Sök
  • Skribentens bildJarkko Ikola

Ebbas valpnings Dagbok

20200519

Ebba väcker Jarkko kl 05.30, hon vill ut och kissa. Så han tar ut alla hundar för morgon kissen. Eftersom det är tidigt lägger han sig igen. Men precis när han lagt sig märker han att Ebba börjar krysta. Han väcker mig och jag lockar henne till valplådan. Hon lägger sig och hon får den första valpen, en tik klockan är då 06.25. Klockan 06.43 kommer en till tik. Sen blir det en längre paus. Klockan 07.32 kommer en till tik strax följd av en hane som kommer 07.40. Hon får sen gå ut och kissa lite. Vi försöker få henne att dricka och äta vilket hon inte är så intresserad av. Hon tvättar valparna och är väldigt mån om dom. Klockan 09.32 är det dax för nästa valp, det blir en tik. Sen tar det en timme innan nästa tik kommer, då är klockan 10.35. Ska det bara bli en hane? Vi ser att det finns fler valpar kvar i magen, 10 minuter senare kommer en hane. Det finns fortfarande valpar kvar i magen, hur många ska det bli. På ultraljudet såg veterinären 5-6 valpar och nu har hon fått 7st. När klockan blir 11.30 kommer en till tjej och en timme senare kommer den sista, en hane. 9 st valpar har hon fått, 6 tikar och 3 hanar. Dom är jämnstora och jätte fina. Helt perfekta.

 

20200518


När vi ska lägga oss på kvällen märker vi att Ebba är lite orolig. Hon bäddar lite i valplådan. Men inte så mycket. Vi anar att det kan vara på gång men att det kan ta ett par dagar innan det sätter igång ordentligt. Valparna ska ju inte komma fören på torsdag den 21/5.


 

20200427

Magen växer och Ebba mår bara bra. Hon sover mycket nu. När hon är ute med dom andra så busar hon och springer omkring. Fast inte hela tiden. Det är inte lika varmt ute nu som det var förra veckan. Hon tycker vi är väldigt snåla med maten, så hon har börjat sitta bredvid oss när vi äter och vill gärna ha en smakbit av vår mat. Måste erkänna att det får hon ibland, men bara när inte dom andra ser eller hör.


 

20200426

Idag är det helt underbart att vara ute. Ebba är en riktig soldyrkare och ligger där det är som varmast. För att hon inte ska bli för varm får vi ta in henne när hon flåsar för mycket. Matlusten har kommit tillbaka och just nu tycker hon att hon får för lite mat. Man ser att magen växer för varje dag.
 

20200417

Idag var vi och tog ett ultraljud på Ebba. Veterinär Sara såg 5-6 valpar. Jag tror att det är fler. Bara en känsla jag har. Ebba har inte ätit så bra på sista tiden, hon har även kräkts. Nu hoppas vi på att hon ska må bättre och börja äta igen.

Här är en av valparna

91 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page