top of page

Lite om oss och vårt Kennelarbete

 

Vi bor en mil utanför Köping i ett gammalt meijeri dit vi flyttade 2003. Våran första basset köpte vi 2010 från Swede Sun's kennel, Ålena (Ztina) som hon heter. Och har man köpt en så är det lätt hänt att det blir en till och så blev det, Magdaforssens Baloo kom hem till oss i maj 2012. Våran första utställning var i Smedjebacken, en inofficiell. Med mindre bra kritik, då hon inte visade sin bästa sida :). På grund av oss för vi visste inte bättre. Men, vi träffade jätte trevligt bassetfolk, så utställningarna blev fler och fler. 2013 har varit ett bra år för oss. Ztina blev svensk champion och Baloo har hittils fått 6 st cert. 

 Jag, Ingrid jobbar är undersköterska och jobbar natt på ett korttidsboende för äldre. På fritiden är det hundar som gäller. Jag är instruktör på kennelklubben och håller i kurser i rallylydnad och i valpkurser. Att lägga spår till hundarna tycker jag är en kul sysselsättning.Både  personspår och blodspår.

 Jag, Jarkko är egenföretagare som håller på med renoveringar av kulturmärkta hus bla., Flyttning av timmerhus mm. Mina fritidsintressen är jakten och hundarna. Jag kan några språk till som engelska, finska, och lite tyska (speak english, finnish and a little bit of german)

2012 pratade vi om uppfödning, vore det något för oss. Jag, Jarkko har haft uppfödning tidigare, Cairnterrier. Sent på hösten skickade vi in en ansökan till SKK om namnet Bustassen. 20130702 fick vi det godkänt, dagen efter Ztinas 3-årdag 😊 

 Vår ambition är att föda upp  friska, sunda och mentalt bra hundar och att de är inom vad rasstandarden säger.

Både Ingrid och jag har gått SKK:s uppfödarutbildning med Diplom

bottom of page