top of page

 Harry Potter kullen 20200519

e. Lutin Du Levant De La Vieille Marne

u. Grand Awards Eija Mikaela ( Ebba )

Ebbas ValpningsDagbok

20200417

Idag var vi och tog ett ultraljud på Ebba. Veterinär Sara såg 5-6 valpar. Jag tror att det är fler. Bara en känsla jag har :) . Ebba har inte ätit så bra på sista tiden, hon har även kräkts. Det är säkert för att hon mått illa. Nu hoppas vi på att det ska gå över och att hon börjar äta igen.

Här är en av valparna.

20200426

Idag är det helt underbart att vara ute. Alla hundar är ute. Ebba är en riktig soldyrkare och och ligger där det är som varmast. För att hon inte ska bli för varm så får vi ta in henne när hon flåsar för mycket. Matlusten har kommit tillbaka och just nu tycker hon att hon får för lite mat. Man ser hur magen växer för varje dag.

20200427

Magen växer och Ebba mår bara bra. Hon sover mycket. När hon är ute med dom andra så busar hon och springer omkring. Fast inte hela tiden. Det är inte lika varmt ute nu som det var föra veckan. Hon tycker att vi är väldigt snåla med maten, så hon har börjat sitta bredvid oss när vi äter och vill gärna ha en smakbit av vår mat. Måste erkänna att det får hon ibland, men bara när inte dom andra ser eller hör. 

Det blir många bilder på när hon ligger. Måste ta lite andra kort på både Ebba och resten av gänget.

20200518

När vi ska lägga oss på kvällen märker vi att Ebba är lite orolig. Hon bäddar lite i valplådan. Men inte så mycket. Vi anar att det kan vara på gång men att det kan ta ett par dagar innan det sätter igång ordentligt. Valparna ska ju inte komma fören på torsdag den 21/5.

20200519

Ebba väcker Jarkko kl 05.30, hon vill ut och kissa. Så han tar ut alla hundar för morgon kissen. Efter som det är tidigt går han och lägger sig igen. Men precis när han lagt sig märker han att Ebba börjar krysta. Han väcker mig och jag lockar henne till valplådan. Hon lägger sig och hon får den första valpen, en tik klockan är då 06.25. Klockan 06.43 kommer en till tik. Sen blir det en lite längre paus, klockan 07.32 kommer en till tik strax följd av en hane som kommer 07.40. Jarkko tar sen ut Ebba så att hon får kissa lite. Vi försöker få henne att dricka lite vatten och även äta lite, vilket hon inte är så intresserad av. Hon tvättar och är väldigt mån om sina valpar. Klockan 09.32 är det dax för nästa valp, en till tik. Sen tar det en timme innan nästa tik kommer, då är klockan 10.35. Ska det bara bli en hane. Vi ser att det finns fler valpar kvar i magen, 10 minuter senare kommer en hane. Det finns fortfarande valpar kvar i magen, hur många ska det bli egentligen. På ultraljudet såg ju veterinären 5-6 valpar och nu har hon fått sju valpar. När klockan blir 11.13 kommer en tjej till och en timme senare kommer den sista, en hane. Nio valpar har hon fått, 6 tikar och tre hanar. Dom är jämn stora och jätte fina. Helt perfekta.

bottom of page